Rust en Vrede

Rust en Vrede

Rust en Vrede Stellenbosch

Rust en Vrede is een wijnmakerij in de regio Stellenbosch in Zuid-Afrika, bekend om het produceren van hoogwaardige rode wijnen. De naam, die in het Nederlands "rust en vrede" betekent, weerspiegelt de rustige en serene omgeving van het landgoed.

Rust en Vrede werd opgericht in 1694 en heeft een lange geschiedenis van wijnmaken, maar pas in de jaren 70 begon het wijnhuis zich te concentreren op het produceren van rode wijnen. Tegenwoordig wordt de wijnmakerij erkend als een van Zuid-Afrika's toonaangevende producenten van rode wijnen, met name Cabernet Sauvignon en Syrah.

De wijngaarden van de wijnmakerij zijn geplant op de hellingen van de Helderberg Mountains, waar de wijnstokken profiteren van een koele kustbries en mineraalrijke bodems. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd voordat ze in kleine batches worden gefermenteerd. Het wijnhuis gebruikt een combinatie van nieuwe en oude eikenhouten vaten om zijn wijnen te laten rijpen, wat resulteert in complexe en gelaagde smaken.

Rust en Vrede produceert verschillende rode wijnmelanges, waaronder het vlaggenschip Estate Wine, een blend in Bordeaux-stijl van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. Het wijnhuis produceert ook een Syrah en een enkele wijngaard Cabernet Sauvignon.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst