Waterkloof

Waterkloof

Waterkloof

Waterkloof is een biodynamische en biologische wijnmakerij gelegen op de zuidwestelijke hellingen van Schapenberg in Somerset West, Zuid-Afrika. Het wijnhuis werd opgericht in 2004 en staat bekend om het produceren van elegante en complexe wijnen met een focus op terroirexpressie.

Waterkloof zet zich in voor duurzame en biodynamische landbouwpraktijken, wat betekent dat ze geen herbiciden of pesticiden gebruiken op hun wijngaarden. Ze gebruiken ook bodembedekkers en begrazing door dieren om de biodiversiteit en bodemgezondheid te bevorderen. Al hun wijnen zijn gemaakt met biologisch geteelde druiven en de wijnmakerij is biologisch en biodynamisch gecertificeerd.

De wijnmaakfilosofie van Waterkloof is om zo min mogelijk in te grijpen tijdens het wijnbereidingsproces, zodat het fruit zich volledig kan uitdrukken. De wijnen worden gefermenteerd met inheemse gisten en rijpen tot 22 maanden in Franse eikenhouten vaten.

Waterkloof produceert een scala aan wijnen, waaronder Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Syrah, Cabernet Sauvignon en een blend in Bordeaux-stijl genaamd Circumstance. De wijnmakerij produceert ook een mousserende wijn genaamd Circumstance Blanc de Blancs, die wordt gemaakt volgens de traditionele methode en minimaal drie jaar op de droesem rijpt.

Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

16 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst