Boomerang Bay Shiraz

Boomerang Bay Shiraz (doos van 12 flessen)

Wirra Wirra RSW Shiraz

Wirra Wirra RSW Shiraz (doos van 6 flessen)

Wirra Wirra Mrs Wigley Moscato (doos van 6 flessen)

€ 70,50
SKU
RES-0917007

Wirra Wirra Mrs Wigley Moscato

Is een Australische zoete witte wijn uit de Adelaide region. Deze witte dessert wijn is gemaakt van Muscat druiven.

Wirra Wirra

De Aboriginal naam ‘Wirra Wirra’ betekent ‘tussen de gombomen’. De wijnen van stichter Bob Wigley, in het bijzonder van de Syrah druif, vonden grote aftrek in London. De wijnen worden al meer dan 100 jaar over de wereld geëxporteerd. In 1936 werden de meeste wijngaarden door de familie verkocht en de wijnkelders raakten in onbruik. In 1969 kochten Greg en Roger Trott, de vervallen winery en wat omringend terrein. De twee volle neven brachten hun eigen wijngaarden in het nieuwe bedrijf en begonnen wijn te maken, geholpen door de locale wijnproducenten.

 

Wirra Wirra Mrs Wigley Moscato

Deze dessert wijn is licht strogeel van kleur met een zalmkleurig zweempje. Verrukkelijk ‘muscat’ neus, met aroma’s van zomerbloemen, muskus en sinaasappelschil. In de mond een schaaltje Turks fruit en zomerbessen. Zeer goed evenwicht tussen de frisse zuurgraad, het lage alcoholgehalte, het zoetige fruit en de levendige zacht bruisende prikkel op de tong. Mrs. Wigley was de naam van een lieve poes die jarenlang in de kelders Van Wirra Wirra leefde. De gelijknamige wijnen zijn een eerbetoon aan haar jeugdige, levendige, speelse, liefdevolle en betrouwbare karakter. De druiven komen voornamelijk van McLaren Vale, met aanvullingen uit New South Wales en Riverland.

Wijn - Spijs

Bessenpannenkoeken met verse ricotta en een beetje honing. Combineert ook goed met semi-freddo of panna cotta en zomer bessen en of sinaasappels. Geweldige licht verteerbare wijn voor het terras, de lounge, party’s en discotheken.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Wirra Wirra Mrs Wigley Moscato
Land Australië
Producent Wirra Wirra Vineyards
Type Witte wijn, Dessert wijn
Regio McLaren Vale
Druivensoort Muscat
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 11,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl