Wirra Wirra The 12th Man Adelaide Hills Chardonnay

Wirra Wirra The 12th Man Adelaide Hills Chardonnay (doos van 6 flessen)

Wirra Wirra Scrubby Rise Unwooded Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 64,50
SKU
RES-0917001

Wirra Wirra Scrubby Rise Unwooded Chardonnay

Is een Australische witte wijn uit de Adelaide regio. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven en heeft geen houtrijping ondergaan.

Wirra Wirra

De Aboriginal naam ‘Wirra Wirra’ betekent ‘tussen de gombomen’. De wijnen van stichter Bob Wigley, in het bijzonder van de Syrah druif, vonden grote aftrek in London. De wijnen worden al meer dan 100 jaar over de wereld geëxporteerd. In 1936 werden de meeste wijngaarden door de familie verkocht en de wijnkelders raakten in onbruik. In 1969 kochten Greg en Roger Trott, de vervallen winery en wat omringend terrein. De twee volle neven brachten hun eigen wijngaarden in het nieuwe bedrijf en begonnen wijn te maken, geholpen door de locale wijnproducenten.

 

Wirra Wirra Scrubby Rise Unwooded Chardonnay

Deze witte wijn is helder licht strogeel van kleur met een groen zweempje. Een fruitige neus met verse vijgen, honingmeloen en nectarines. Op de achtergrond een subtiele romigheid en mineraliteit verkregen door de natuurlijke gisting en het regelmatig roeren van de ‘lees’ (fijn bezinksel) tijdens de opvoeding in RVS tanks. Mondvullend met frisse meloen en citrusvruchten aroma’s, goed in evenwicht gehouden door de romige structuur en de verfrissende zuurgraad.

Wijn - Spijs

Gastronomisch breed inzetbare wijn door zijn evenwicht tussen fris, romig en fruit. Favoriete ‘down-under’ combinatie: rolletjes van rijstvellen gevuld met kip en groene mango.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Wirra Wirra Scrubby Rise Unwooded Chardonnay
Land Australië
Producent Wirra Wirra Vineyards
Type Witte wijn
Regio McLaren Vale
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 10,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl