Wirra Wirra RSW Shiraz

Wirra Wirra RSW Shiraz (doos van 6 flessen)

Wirra Wirra Woodhenge Shiraz (doos van 6 flessen)

€ 125,70
SKU
RES-0917004

Wirra Wirra Woodhenge Shiraz

Is een Australische rode wijn uit de Adelaide regio. Deze rode wijn is gemaakt van syrah druiven.

Wirra Wirra

De Aboriginal naam ‘Wirra Wirra’ betekent ‘tussen de gombomen’. De wijnen van stichter Bob Wigley, in het bijzonder van de Syrah druif, vonden grote aftrek in London. De wijnen worden al meer dan 100 jaar over de wereld geëxporteerd. In 1936 werden de meeste wijngaarden door de familie verkocht en de wijnkelders raakten in onbruik. In 1969 kochten Greg en Roger Trott, de vervallen winery en wat omringend terrein. De twee volle neven brachten hun eigen wijngaarden in het nieuwe bedrijf en begonnen wijn te maken, geholpen door de locale wijnproducenten.

 

Wirra Wirra Woodhenge Shiraz

Deze rode wijn is diep paars-rood van kleur met karmijn schakeringen. In de neus: pruimen en moerbei, viooltjes, vanille, geroosterde amandelen, anijs, mokka en chocolade. Krachtige, ronde en zijdezachte structuur, erg fruitig en gul, fris en evenwichtig, met goed geïntegreerd hout.

Wijn - Spijs

‘Down-under’ combinaties: rood gebakken/gegrilde lamsfilet of –haasje met kaneel, kardemom en kweepeer, of langzaam gegaarde rundkoontjes met gekruide aardappelen, met een crème van mierikswortel en groene kruiden.

 

Meer informatie
Product Wirra Wirra Woodhenge Shiraz
Land Australië
Producent Wirra Wirra Vineyards
Type Rode wijn
Regio McLaren Vale
Druivensoort Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 20,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl