Zuccardi Valles Malbec

Zuccardi Valles Malbec (doos van 6 flessen)

Zuccardi Mountain Vineyards Malbec (doos van 6 flessen)

€ 89,70
SKU
DGS-89422

Zuccardi Mountain Vineyards Malbec

Zuccardi Mountain Vineyards Malbec is een heerlijke rode Argentijnse wijn uit de regio Mendoza Argentinië. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Zuccardi van Malbec druiven.

Zuccardi

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaard ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf.

Zuccardi Mountain Vineyards Malbec

Zuccardi Mountain Vineyards Malbec is een wijn met veel intensiteit en complexiteit. Aroma's van viooltjes en bosbessen met wat aromatische kruiden. In de smaak voegen zich daar wat zwarte peper en pittige tannine bij.

Doordat 30-50% gerijpt is op Franse eiken foudres heeft de wijn een lekker rond mondgevoel. Levendige zuurgraad! Dit is echt lekker, met een fijne, kalkachtige tannine. Eigenlijk gewoon een geweldige wijn!

Wijn - Spijs

Argentijnse Malbec wijnen staan vaak goed op de eettafel. Heerlijke Malbec wijn voor bij een black pepper steak met traditioneel groene pepersaus of gegrilde vleesgerechten.

Meer informatie
Product Zuccardi Mountain Vineyards Malbec
Land Argentinië
Producent Familia Zuccardi
Type Rode wijn
Regio Valle de Uco
Druivensoort Malbec
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl