Sulfiet arme wijnen

Sulfiet arme wijnen

Wijn zonder sulfieten verwijst naar wijn waaraan tijdens het wijnbereidingsproces geen sulfieten zijn toegevoegd. Sulfieten, een soort zwaveldioxide, zijn een veelgebruikt conserveermiddel dat bij het maken van wijn wordt gebruikt om de groei van schadelijke bacteriën te voorkomen en de versheid van de wijn te behouden.

Opgemerkt moet wel worden dat sulfiet wel van nature voorkomt in de schillen van druiven dus 100% sulfietvrije wijnen bestaan niet!

Sommige mensen kunnen echter gevoelig of allergisch zijn voor sulfieten, wat reacties zoals hoofdpijn, huiduitslag of ademhalingsmoeilijkheden kan veroorzaken. Om deze reden is er vraag naar wijn zonder sulfieten.

Wijnmakers die wijn zonder sulfiet produceren, kunnen alternatieve methoden gebruiken om bederf te voorkomen, zoals het gebruik van steriele filtratie, natuurlijke conserveermiddelen of zorgvuldige hygiënepraktijken. Het is belangrijk op te merken dat zelfs wijnen met het label "geen toegevoegde sulfieten" nog steeds kleine hoeveelheden sulfieten kunnen bevatten die van nature voorkomen tijdens de gisting.

Wijnen zonder sulfieten kunnen een kortere houdbaarheid hebben dan wijnen die sulfieten bevatten en kunnen zorgvuldiger worden bewaard om hun kwaliteit te behouden. Sommige mensen geven echter de voorkeur aan de smaak- en gezondheidsvoordelen van sulfietvrije wijnen.

 

Filter
Aflopend sorteren

27 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

27 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst