AC Margaux

AC Margaux

Appellation Contrôlée Bordeaux Margaux

Appellation Contrôlée (AC) Margaux-wijn is een classificatie voor wijn die wordt geproduceerd in de Margaux-subregio van het Haut-Médoc-gebied in het zuidwesten van Frankrijk, dat ten noorden van de stad Bordeaux ligt. Het is een gereguleerd classificatiesysteem dat ervoor zorgt dat de wijn aan specifieke normen voldoet en volgens bepaalde richtlijnen is gemaakt.

De AC Margaux-classificatie omvat alleen rode wijnen, die doorgaans worden gemaakt van een mix van druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. De druiven die in AC Margaux-wijnen worden gebruikt, worden verbouwd in specifieke wijngaardgebieden in de subregio Margaux, die bekend staan om hun unieke bodem- en klimatologische omstandigheden.

Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze zorgvuldig gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten om hun smaak en textuur te verbeteren.

De AC Margaux-wijnen staan bekend om hun elegantie en verfijning, met een delicaat en genuanceerd smaakprofiel dat vaak wordt beschreven als tonen van cassis, viooltjes en leer. Ze worden gekenmerkt door hun soepele tannines en uitstekende balans, met een lange en aanhoudende afdronk.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.