Champagne Palmer

Champagne Palmer

Champagne Palmer

Champagne Palmer is een klein champagnehuis in familiebezit in het Grand Cru-dorp Avize in de regio Côte des Blancs in de Champagne. Het huis is in 1947 opgericht door zeven telers die een passie deelden voor het maken van champagne van hoge kwaliteit. Tegenwoordig wordt het huis gerund door de derde generatie van de familie en produceert het een reeks champagnes die bekend staan om hun elegantie en finesse.

De wijngaarden van Champagne Palmer beslaan ongeveer 40 hectare, voornamelijk in de Grand Cru-dorpen Avize, Cramant en Oger. Het huis haalt ook druiven uit een netwerk van zorgvuldig geselecteerde telers in de Champagne-regio. De focus ligt op Chardonnay, die ongeveer 75% van de wijngaarden uitmaakt, terwijl de resterende 25% is aangeplant voor Pinot Noir.

Het assortiment van Champagne Palmer omvat non-vintage, vintage en prestige cuvées. De non-vintage cuvée, Brut Réserve, is een blend van Chardonnay en Pinot Noir die minimaal drie jaar op de droesem heeft gerijpt. De vintage en prestige cuvées worden gemaakt van druiven uit specifieke wijngaarden en rijpen voor langere tijd. Het huis staat ook bekend om zijn Blanc de Blancs en Rosé Champagnes.

Champagne Palmer's Champagnes worden gekenmerkt door hun finesse, elegantie en balans. Ze worden meestal gemaakt in een stijl die de puurheid en expressie van het fruit benadrukt, met een focus op zuurgraad en mineraliteit. Het huis zet zich in voor duurzame en milieuvriendelijke praktijken en veel van zijn wijngaarden worden bewerkt volgens biologische en biodynamische principes.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst