Fasoli Gino

Fasoli Gino

Azienda Agricola Fasoli Gino

Fasoli Gino is een wijnmakerij in de regio Veneto in Italië, met name in de regio Valpolicella. Het wijnhuis is al meer dan 80 jaar in bedrijf en wordt momenteel gerund door de derde generatie van de familie Fasoli.

De filosofie van de wijnmakerij is om de tradities van de Valpolicella-regio te respecteren en tegelijkertijd moderne wijnbereidingstechnieken te omarmen. Ze richten zich op het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van hun wijngaarden laten zien.

Fasoli Gino produceert een scala aan wijnen, waaronder de traditionele Valpolicella-wijnen zoals Valpolicella Classico, Ripasso en Amarone. Ze produceren ook een aantal andere rode en witte wijnen, waaronder de Soave Classico en de Bardolino.

Een van de unieke aspecten van Fasoli Gino is hun toewijding aan biologische en biodynamische landbouwpraktijken. Ze gebruiken alleen natuurlijke meststoffen en pesticiden, en al hun wijnen worden gemaakt met druiven die zijn geteeld zonder het gebruik van synthetische chemicaliën.

Over het algemeen is Fasoli Gino een wijnmakerij in familiebezit die zich sterk inzet voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die een ware uitdrukking zijn van het Valpolicella-terroir, terwijl ook duurzame landbouwmethoden worden gebruikt om het land te behouden voor toekomstige generaties.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst