Mehofer

Mehofer

Weingut Mehofer

Mehofer is een familiebedrijf in de wijnstreek Wagram in Oostenrijk. Het wijnhuis staat bekend om het produceren van een verscheidenheid aan hoogwaardige witte, rode en zoete wijnen. De familie is sinds 1647 betrokken bij het maken van wijn en de huidige wijnmaker is Lucas Mehofer, die de 11e generatie wijnmakers in de familie vertegenwoordigt.

De wijngaarden van Mehofer liggen verspreid over de regio Wagram, met in totaal 55 hectare aan wijnstokken. De bodems in de regio zijn een mix van löss, klei en grind, wat bijdraagt ​​aan het unieke karakter van de wijnen. Het wijnhuis is toegewijd aan duurzame wijnbereidingspraktijken en is sinds 2008 biologisch gecertificeerd.

Mehofer produceert een scala aan wijnen, waaronder Gruner Veltliner, Riesling, Chardonnay, Zweigelt en St. Laurent. De wijnmakerij produceert ook een verscheidenheid aan dessertwijnen, waaronder ijswijn en zoete wijnen gemaakt van botrytized druiven. De wijnen staan ​​bekend om hun frisse, fruitige karakter en balans, evenals hun vermogen om goed te verouderen.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst