Dopff au Moulin

Dopff au Moulin

Dopff au Moulin 

Dopff au Moulin is een wijnmakerij in de Elzas wijnstreek van Frankrijk, met name in het dorp Riquewihr. Het wijnhuis heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1574 en wordt sinds 1945 gerund door de familie Dopff. De huidige wijnmaker, Pascal Dopff, is de 13e generatie van zijn familie die het wijnhuis runt.

Dopff au Moulin produceert een verscheidenheid aan wijnen, waaronder verschillende witte druivensoorten die veel voorkomen in de Elzas, zoals Riesling, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Pinot Gris en Muscat. De wijnmakerij produceert ook mousserende wijnen volgens de traditionele methode, bekend als "Crémant d'Alsace".

De wijnmakerij beoefent duurzame landbouw, met behulp van methoden zoals bodembedekkers en minimaal gebruik van pesticiden om de gezondheid van de bodem en de biodiversiteit te bevorderen. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen het beste fruit wordt gebruikt in het wijnbereidingsproces.

Dopff au Moulin staat bekend om het produceren van hoogwaardige, elegante wijnen die het unieke terroir van de Elzas laten zien. De Rieslings van de wijnmakerij staan bijzonder hoog aangeschreven, met de reputatie knapperig, schoon en mineraalgedreven te zijn, met tonen van citrus en steenfruit. De Gewurztraminers vallen ook op door hun aromatische intensiteit, met smaken van lychee, rozenblaadjes en exotische kruiden.

Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst