Gorgo

Gorgo

Azienda Agricola Gorgo

Gorgo is een Italiaanse wijnmakerij gelegen in de regio Veneto, in de heuvels van het Custoza-gebied, vlakbij het Gardameer. Het wijnhuis staat bekend om zijn inzet voor duurzame en biologische wijnbouw en produceert een scala aan wijnen van hoge kwaliteit met behulp van traditionele druivensoorten.

De wijngaarden van Gorgo beslaan ongeveer 40 hectare, met een mix van witte en rode druivensoorten, waaronder Garganega, Trebbiano, Cortese, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon en Corvina. De productie van de wijnmakerij is gericht op de appellations Custoza DOC en Bardolino DOC, die beide bekend staan om het produceren van frisse, fruitige en gemakkelijk drinkbare wijnen.

Naast zijn toewijding aan biologische wijnbouw, staat Gorgo ook bekend om zijn gebruik van innovatieve wijnbereidingstechnieken, zoals de productie van een mousserende wijn gemaakt van de Garganega-druivensoort, die vaker wordt gebruikt om stille witte wijnen te maken. De wijnmakerij produceert ook een reeks rode wijnen, waaronder de Bardolino Superiore "Le Marogne", die enkele maanden in eikenhouten vaten rijpt.

De wijnen van Gorgo hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen en erkenningen ontvangen, zowel nationaal als internationaal, en de wijnmakerij wordt beschouwd als een van de toonaangevende producenten in de gebieden Custoza en Bardolino.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst