Lievland Vineyards

Lievland Vineyards

Lievland Vineyards

Lievland Vineyards is een boetiekwijnmakerij in het hart van de wijnstreek Stellenbosch in Zuid-Afrika. Het landgoed heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1715 en produceert wijn sinds 1985. De wijngaarden liggen op de hellingen van de Simonsberg Mountains en het terroir wordt beïnvloed door een mediterraan klimaat en de verkoelende bries uit de Atlantische Oceaan.

De wijnmakerij produceert een reeks wijnen die de unieke kenmerken van het Stellenbosch-terroir laten zien. De belangrijkste variëteiten die op het landgoed worden verbouwd, zijn Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinotage en Chardonnay. De wijnbereidingsfilosofie bij Lievland Vineyards is gericht op minimale tussenkomst in de wijngaard en wijnmakerij, waardoor de druiven hun natuurlijke karakter kunnen uiten.

Een van de kenmerkende wijnen van het landgoed is de Lievland Chenin Blanc, gemaakt van oude wijnstokken en gefermenteerd in eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn frisse zuurgraad, heldere fruitsmaken en subtiele eiken tonen. Het landgoed produceert ook een reeks rode melanges, waaronder de Lievland Barrel Select en Lievland Syrah Mourvèdre Viognier.

Lievland Vineyards zet zich in voor duurzame landbouwpraktijken en is lid van het Biodiversity and Wine Initiative, een programma dat het behoud en de biodiversiteit in Zuid-Afrikaanse wijngaarden bevordert. Het landgoed heeft ook een reeks milieuvriendelijke praktijken geïmplementeerd, zoals het gebruik van organische meststoffen, natuurlijke ongediertebestrijding en waterbesparende maatregelen.

 

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst