Geyerhof

Geyerhof

Geyerhof

Weingut Geyerhof is een gerenommeerd wijnhuis gelegen in de Kremstal-regio van Oostenrijk, beroemd om zijn toewijding aan biologische wijnbouw en de productie van wijnen die de unieke kenmerken van hun terroir weerspiegelen. Het wijnhuis, dat sinds de 16e eeuw in handen is van de familie Maier, wordt tegenwoordig geleid door Ilse Maier en haar zoon Josef. Hun visie en passie voor duurzame wijnbouw hebben Geyerhof tot een pionier gemaakt in de biologische wijnproductie.

Het landgoed beslaat ongeveer 23 hectare wijngaarden, die allemaal biologisch gecertificeerd zijn sinds 1988. De wijngaarden zijn gelegen op de zonnige terrassen en hellingen rond Oberfucha, met bodems variërend van löss en leem tot primair gesteente. Dit diverse terroir biedt ideale omstandigheden voor de teelt van inheemse druivensoorten zoals Grüner Veltliner, Riesling en Zweigelt, die elk hun eigen unieke expressie van de Kremstal-regio bieden.

Bij Geyerhof staat respect voor de natuur centraal. De familie Maier gelooft in het creëren van een gezonde en evenwichtige omgeving voor hun wijngaarden door middel van biodiverse praktijken, zoals het gebruik van natuurlijke compost, het vermijden van synthetische chemicaliën en het bevorderen van biodiversiteit in en rondom de wijngaarden. Deze duurzame aanpak resulteert in wijnen met een authentieke smaak en een sterke reflectie van hun herkomst.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst