d'Arenberg

d'Arenberg

d’Arenberg

d'Arenberg is een Australische wijnmakerij in McLaren Vale, Zuid-Australië. De wijnmakerij werd in 1912 opgericht door Joseph Osborn, een geheelonthouder die het pand had gekocht voor zijn bewerkte land, waarna hij wijnstokken plantte om druiven te verkopen aan lokale wijnhuizen. In 1928 nam de zoon van Joseph Osborn, Francis Ernest Osborn, het bedrijf over en veranderde het geleidelijk in een wijnmakerij, die aanvankelijk versterkte wijnen produceerde en later uitbreidde naar tafelwijnen.

d'Arenberg staat bekend om zijn kenmerkende rode streep op het etiket van zijn wijnen, die de traditionele voettrapmethode van het pletten van druiven vertegenwoordigt. De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder Shiraz, Cabernet Sauvignon, Grenache, Chardonnay en Viognier. Enkele van de meest bekende wijnen zijn The Dead Arm Shiraz, The Coppermine Road Cabernet Sauvignon en The Custodian Grenache. Het wijnhuis staat ook bekend om zijn eigenzinnige en fantasierijke wijnnamen, zoals The Laughing Magpie Shiraz/Viognier en The Hermit Crab Viognier/Marsanne.

d'Arenberg heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn wijnen, zowel nationaal als internationaal, en wordt erkend als een van de toonaangevende wijnmakerijen van Australië. De wijnmakerij zet zich ook al vele jaren in voor duurzame wijnbouw, door praktijken toe te passen zoals het gebruik van compostering, bodembedekkers en organische meststoffen, en is ook lid van Australia's First Families of Wine, een groep van 12 Australische families met meerdere generaties. wijnproducenten in eigendom.

Filter
Aflopend sorteren

13 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
 1. -10%
 2. -11%
  d'Arenberg The Footbolt Shiraz
  Normale prijs € 14,50 Speciale prijs € 12,95
 3. -11%
  d'Arenberg The Money Spider Roussanne
  Normale prijs € 14,50 Speciale prijs € 12,95
 4. -10%
  d'Arenberg The Olive Grove Chardonnay
  Normale prijs € 13,50 Speciale prijs € 12,15
 5. -14%
  d'Arenberg The Stump Jump Shiraz
  Normale prijs € 9,95 Speciale prijs € 8,60
Filter
Aflopend sorteren

13 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst