Cossetti

Cossetti

Cossetti

Cossetti is een wijnmakerij in de regio Piemonte in Italië. Het bedrijf produceert al meer dan een eeuw wijn en staat bekend om hun hoogwaardige wijnen gemaakt van traditionele druivenrassen zoals Barbera, Nebbiolo en Dolcetto. Cossetti produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en mousserende wijnen, allemaal gemaakt met de nadruk op het behoud van de natuurlijke kenmerken van de druiven.

Het wijnhuis is gelegen in het kleine stadje Mango, in het hart van de regio Langhe. De wijngaarden zijn gelegen op steile hellingen met bodems rijk aan kalksteen en klei, die ideale omstandigheden bieden voor het telen van druiven met een uitgesproken karakter en smaak. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen fruit van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt in het wijnbereidingsproces.

Cossetti is toegewijd aan het produceren van wijnen die de tradities van de regio weerspiegelen en tegelijkertijd moderne wijnbereidingstechnieken omarmen. Het wijnhuis gebruikt een combinatie van traditionele en moderne methoden om wijnen te creëren die evenwichtig, complex en expressief zijn. De veroudering van hun wijnen gebeurt in grote eikenhouten vaten, wat een langzame en gecontroleerde rijping mogelijk maakt, wat resulteert in wijnen met diepte en karakter.

Enkele van de opmerkelijke wijnen geproduceerd door Cossetti zijn hun Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba en Langhe Nebbiolo. De Barbera d'Alba is een volle wijn met aroma's van rijp fruit en een vleugje kruiden, terwijl de Dolcetto d'Alba een lichtere wijn is met heldere fruitsmaken en een zachte afdronk. De Langhe Nebbiolo is een complexe wijn met tonen van donker fruit, aarde en kruiden.

Over het algemeen is Cossetti een gerespecteerde wijnmakerij in de regio Piemonte en hun wijnen staan hoog aangeschreven vanwege hun kwaliteit en karakter.

Voor de actuele jaargangen van de Barolo en Barbaresco wijnen stuur een email naar: info@le-connaisseur.nl

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst