Capanna di Cencioni

Capanna di Cencioni

Capanna di Cencioni

Capanna di Cencioni is een bekende wijnmakerij gelegen in Montalcino, een prestigieuze wijnregio in Toscane, Italië. De in 1906 geboren Giuseppe Cencioni is één van de grondleggers van de hedendaagse Brunello wijnen. En tot vandaag de dag is het een familiebedrijf. Patrizio en Amedeo Cencioni de kleinzonen van Giuseppe werken nu onvermoeibaar in de wijngaarden en in de kelder.

Capanna di Cencioni is gespecialiseerd in de productie van Brunello di Montalcino-wijnen. Brunello di Montalcino is een rode wijn die gemaakt wordt van de Sangiovese-druif, lokaal bekend als "Brunello". Deze wijnen staan bekend om hun complexiteit, rijpheid en structuur. Ze hebben doorgaans een krachtig karakter met aroma's van rijp rood fruit, kruiden en aardse tonen.

De wijngaarden van Capanna di Cencioni beslaan ongeveer 12 hectare en liggen op heuvels in Montalcino. Het bedrijf hanteert traditionele wijnmaaktechnieken en streeft naar het behoud van de typische kenmerken van de Brunello di Montalcino wijnen. Naast Brunello di Montalcino produceert Capanna di Cencioni ook Rosso di Montalcino, een iets jongere en toegankelijkere versie van de Brunello.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst