Weigand

Weigand

Weingut Weigand

Weingut Weigand is een door een familie gerunde wijnmakerij in de wijnstreek Franken in Duitsland. De wijnmakerij bevindt zich in het dorp Iphofen en de familie produceert al meer dan 400 jaar wijn. Tegenwoordig wordt de wijnmakerij gerund door wijnmaker Markus Weigand, die gepassioneerd is over het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van Franken laten zien.

De familie Weigand cultiveert ongeveer 16 hectare wijngaarden, voornamelijk beplant met Silvaner, Müller-Thurgau, Riesling en Pinot Noir. De wijngaarden worden duurzaam bewerkt, met de nadruk op handmatig oogsten en minimale tussenkomst in de kelder. De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder droge witte, rode en mousserende wijnen, evenals zoete wijnen gemaakt van door botrytis aangetaste druiven.

Weingut Weigand staat bekend om hun focus op terroir en hun toewijding aan traditionele wijnbereidingstechnieken. Ze staan vooral bekend om hun Silvaner-wijnen, die tot de beste in de regio worden gerekend.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst