Marcel Deiss

Marcel Deiss

Domaine Marcel Deiss

Domaine Marcel Deiss is een wijnmakerij in Bergheim, in de wijnstreek Elzas in Frankrijk. Het wijnhuis werd in 1947 opgericht door Marcel Deiss en wordt nu gerund door zijn zoon, Jean-Michel Deiss. De filosofie van het wijnhuis is gebaseerd op het concept van terroir, met de nadruk op het produceren van wijnen die de unieke kenmerken van de bodem en de omgeving waarin ze worden verbouwd weerspiegelen.

De wijngaarden van Domaine Marcel Deiss beslaan ongeveer 27 hectare en zijn verspreid over verschillende appellaties, waaronder Alsace Grand Cru, Alsace AOC en Vin de France. Het wijnhuis produceert een scala aan verschillende wijnen, waaronder witte, rode en roséwijnen, evenals mousserende wijnen.

Een van de unieke aspecten van de wijnbereidingsfilosofie op Domaine Marcel Deiss is het gebruik van veldmelanges. In plaats van druivensoorten te scheiden in verschillende wijngaarden, plant de wijnmakerij ze vaak samen in dezelfde wijngaard, waardoor de druiven samen kunnen groeien en rijpen. Dit zou wijnen produceren die complexer en expressiever zijn, met een groter gevoel van plaats.

Het wijnhuis staat ook bekend om zijn toewijding aan biologische en biodynamische wijnbouw en is sinds 2002 biodynamisch gecertificeerd. De wijngaarden worden met de hand bewerkt en de wijnbereiding wordt uitgevoerd met behulp van traditionele methoden, met de nadruk op minimale tussenkomst om de druiven en terroir om zich volledig uit te drukken. Over het algemeen wordt Domaine Marcel Deiss erkend als een van de toonaangevende producenten in de Elzas en zijn wijnen zijn zeer gewild bij wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst