Luxemburgse

Luxemburgse

Luxemburgse biologische wijnen

Wij verkopen biologische wijnen uit Luxemburg van onder meer Cave Bernard-Massard.

Een wijnboer die biologische wijn produceert maakt geen gebruik van chemische- of synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het is de bedoeling dat in zijn wijngaarden een biologisch evenwicht tot stand komt, waardoor deze chemische middelen niet nodig zijn. De manier waarop dit wordt bereikt is per wijnboer en regio verschillend en hangt natuurlijk ook nauw samen met het klimaat.

De wijnboer stimuleert de weerstand van de wijnstok en zorgt dat de wijnstok zo goed mogelijk de aanvallen van natuurlijke vijanden zoals insecten en schimmels kan weerstaan. De bodem wordt verzorgd met organische mest en compost en mechanische bodembewerking vindt zo terughoudend en voorzichtig mogelijk plaats, om het natuurlijke evenwicht niet te schaden. Er wordt gestreefd naar een zo goed mogelijke opbrengst van de wijnstok in plaats van een maximale opbrengst, kwaliteit boven kwantiteit. Hierdoor ontstaat een gezond, natuurlijk evenwicht in de wijngaard wat een langdurige en gelijkmatige opbrengst tot gevolg heeft.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst