Churchill’s Port

Churchill’s Port

Churchill’s Port

Churchill's Port is een gerenommeerd portwijnhuis dat is opgericht in 1981 door Johnny Graham, een telg van de beroemde Graham-portfamilie. Het wijnhuis is gevestigd in Vila Nova de Gaia, in de regio van Porto, Portugal, en staat bekend om zijn kwaliteitsvolle en ambachtelijke portwijnen.

Het merk "Churchill's" is vernoemd naar de voormalige Britse premier Sir Winston Churchill, een man die bekend stond om zijn liefde voor portwijn. De naam is niet alleen een eerbetoon aan deze grote staatsman, maar weerspiegelt ook de stijl en elegantie die hij belichaamde.

Churchill's Port produceert een breed scala aan portwijnen, waaronder Ruby Port, Tawny Port, Vintage Port, Late Bottled Vintage (LBV) Port en Crusted Port. Elk van deze wijnen wordt met zorg en vakmanschap geproduceerd, waarbij traditie en innovatie hand in hand gaan.

De Ruby Port van Churchill's is jong en fruitig, met levendige aroma's van rood fruit en een zachte textuur. De Tawny Port wordt gekenmerkt door zijn complexiteit en rijpingsproces in eikenhouten vaten, waardoor hij notige en kruidige smaken ontwikkelt.

Churchill's Vintage Port wordt alleen uitgebracht in uitzonderlijke oogstjaren en is een van de meest gewaardeerde en exclusieve portwijnen. Deze wijnen hebben een lang rijpingspotentieel en onthullen na verloop van tijd hun diepte en complexiteit.

De Late Bottled Vintage (LBV) Port van Churchill's is een single vintage port die langer in vaten rijpt dan een Ruby Port, waardoor hij zachter en toegankelijker wordt om te drinken.

Het wijnhuis staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en ambachtelijke productie, waarbij de druiven met de hand worden geoogst en de wijnen met zorg worden gemaakt om de ware expressie van het terroir en de druivensoorten te behouden.

Churchill's Port wordt wereldwijd gewaardeerd door portliefhebbers en kenners, en hun wijnen worden beschouwd als een van de beste voorbeelden van de Portugese porttraditie. Met een focus op excellentie en vakmanschap blijft Churchill's Port een waardevolle bijdrage leveren aan de rijke geschiedenis van portwijn.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst