Crémants de Loire

Crémants de Loire

Crémants de Loire is een soort Crémant die wordt geproduceerd in de regio Loire-vallei in Frankrijk. De Loire-vallei ligt in het westen van Frankrijk en staat bekend om zijn gevarieerde wijnaanbod, waaronder enkele van 's werelds bekendste witte wijnen.

Crémants de Loire wordt gemaakt met een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Chenin Blanc, Chardonnay, Cabernet Franc en Pinot Noir. De wijn wordt geproduceerd volgens de traditionele methode van secundaire gisting op fles, wat hem een fijne en aanhoudende mousse en een complex smaakprofiel geeft.

Crémants de Loire staat bekend om zijn delicate aroma's van vers fruit, bloemen en honing, evenals zijn heldere zuurgraad en droge afdronk. De wijn rijpt vaak meerdere jaren op fles, wat hem een rijk en genuanceerd smaakprofiel geeft.

Crémants de Loire is een veelzijdige wijn die goed samengaat met een breed scala aan gerechten, waaronder zeevruchten, gevogelte en kaas. Het is ook een populaire wijn om als aperitief te serveren of om zo van te genieten als feestelijk drankje.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst