Bonnet-Huteau

Bonnet-Huteau

Bonnet-Huteau

Bonnet-Huteau is een wijnmakerij in familiebezit in het hart van de appellatie Muscadet Sèvre et Maine in de Loire-vallei in Frankrijk. Het wijnhuis werd opgericht in 1920 en wordt nu gerund door de vierde generatie van de familie Bonnet-Huteau. Het landgoed beslaat 37 hectare wijngaarden beplant met Melon de Bourgogne, de druivensoort die wordt gebruikt om Muscadet-wijnen te produceren.

Het wijnhuis zet zich in voor duurzame landbouwpraktijken en gebruikt alleen natuurlijke behandelingen in de wijngaarden. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen fruit van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt in het wijnbereidingsproces.

Bonnet-Huteau produceert een reeks Muscadet-wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, Muscadet Sèvre et Maine sur Lie, die enkele maanden op de droesem rijpt om een rijke, complexe smaak te ontwikkelen. Ze produceren ook Muscadet-wijnen met één wijngaard, zoals Les Gautronnières en Les Dabinières, die het unieke terroir van elke wijngaard laten zien.

Naast Muscadet produceert Bonnet-Huteau ook een kleine hoeveelheid rode en roséwijnen van Cabernet Franc en Pinot Noir druiven. De toewijding van de wijnmakerij aan kwaliteit en duurzaamheid heeft hen een reputatie opgeleverd als een van de topproducenten in de Muscadet-regio.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst