San Salvatore

San Salvatore

Azienda Agricola San Salvatore

San Salvatore is een wijnmakerij gelegen in het Cilento National Park in Campanië, Italië. Het wijnhuis werd in 1988 opgericht door Giuseppe Pagano en heeft tot doel wijnen te produceren die het terroir en de tradities van het gebied weerspiegelen.

San Salvatore verbouwt zijn druiven met behulp van biodynamische landbouwpraktijken, waarbij natuurlijke bereidingen en behandelingen in de wijngaarden worden gebruikt om de gezondheid van de bodem en de wijnstokken te verbeteren. De wijnmakerij produceert verschillende wijnen, waaronder witte wijnen gemaakt van Fiano- en Greco-druiven, evenals rode wijnen gemaakt van Aglianico- en Primitivo-druiven.

Naast de focus op wijnmaken, zet San Salvatore zich in voor duurzaamheid en milieubeheer. De wijnmakerij wordt volledig aangedreven door hernieuwbare energiebronnen en de wijngaarden zijn beplant met een verscheidenheid aan inheemse planten om de biodiversiteit te bevorderen. San Salvatore onderhoudt ook een eigen moestuin en fokt vee, waaronder koeien en varkens, om biologisch vlees te produceren.

Over het algemeen staat San Salvatore bekend om zijn hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van Campanië laten zien, evenals zijn toewijding aan biodynamische landbouw en duurzame praktijken.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst