Tokaj-Hétszolo

Tokaj-Hétszolo

Tokaj-Hetszolo

Tokaj-Hetszolo is een gerenommeerd wijnhuis in de Tokaj-wijnstreek in Hongarije. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de 16e eeuw toen het eigendom was van de Habsburgse familie. Tegenwoordig is het eigendom van Vega Sicilia, een van de meest prestigieuze wijnmakerijen van Spanje.

Tokaj-Hetszolo staat bekend om zijn productie van zoete wijnen gemaakt van de Furmint-druif, die inheems is in de regio. Het wijnhuis is gelegen op de hellingen van het Zemplengebergte, waar het klimaat en de bodem ideaal zijn voor het telen van druiven die rijk zijn aan smaak en zuurgraad.

De zoete wijnen van Tokaj-Hetszolo staan bekend als Tokaji Aszu, die wordt gemaakt met behulp van een unieke methode genaamd "noble rot". Bij deze methode worden de druiven aan de wijnstok gelaten om een schimmel genaamd Botrytis cinerea te ontwikkelen, die ervoor zorgt dat de druiven verschrompelen en hun suikers concentreren. De druiven worden vervolgens met de hand geplukt en gekneusd om een zoete, stroperige wijn te maken.

Tokaj-Hetszolo produceert ook droge witte wijnen gemaakt van Furmint- en Harslevelu-druiven, die bekend staan om hun heldere zuurgraad en minerale tonen. De wijnmakerij maakt gebruik van traditionele wijnbereidingsmethoden, zoals vatfermentatie en rijping, om wijnen te produceren die het unieke terroir van de Tokaj-regio weerspiegelen.

Enkele van de beroemdste Tokaj-Hetszolo-wijnen zijn de Tokaji Aszu 6 Puttonyos, die een rijke, honingachtige smaak heeft met tonen van abrikoos en sinaasappelschil, en de Tokaj Furmint Dry, die knapperig en verfrissend is met tonen van groene appel en limoen. Deze wijnen hebben talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen van wijncritici over de hele wereld en worden beschouwd als enkele van de beste wijnen van Hongarije.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst