Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof is een bekende en hoog aangeschreven wijnmakerij in de Franschhoek-vallei in de West-Kaap van Zuid-Afrika. Opgericht in 1776, heeft het een lange en rijke geschiedenis van wijnmaken en wordt het tegenwoordig algemeen erkend als een van Zuid-Afrika's toonaangevende producenten van premium wijnen.

Boekenhoutskloof produceert een breed scala aan wijnen, met een bijzondere nadruk op rode variëteiten zoals Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot. Het wijnhuis staat bekend om zijn nauwgezette aandacht voor detail tijdens het wijnbereidingsproces, van de zorgvuldige selectie van druiven tot het voorzichtig persen en fermenteren in kleine batches.

Een van de beroemdste wijnen van Boekenhoutskloof is de Syrah, die is gemaakt van een selectie van de beste wijngaarden van het landgoed en tot 18 maanden heeft gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Het resultaat is een rijke, complexe wijn met intense smaken van bramen, kruiden en leer, en een lange, aanhoudende afdronk.

Boekenhoutskloof produceert ook een aantal andere wijnen van hoge kwaliteit, waaronder een Cabernet Sauvignon, een Merlot, een Grenache blend en een witte blend gemaakt van Viognier, Semillon en Grenache Blanc.

Naast zijn wijnbereidingsactiviteiten zet Boekenhoutskloof zich ook in voor duurzame en milieuvriendelijke landbouwpraktijken en is gecertificeerd als lid van het Biodiversity and Wine Initiative, een programma gericht op het bevorderen van behoud en duurzaam landgebruik in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.

Filter
Aflopend sorteren

18 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

18 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst