Luxemburgse Sparkling Wijn

Luxemburgse Sparkling Wijn

Luxemburgse Crémants

Luxemburgse mousserende wijn, ook bekend als Crémant de Luxembourg, is een soort mousserende wijn die wordt geproduceerd in Luxemburg, een klein land in West-Europa.

De druivensoorten die worden gebruikt bij de productie van Luxemburgse mousserende wijn zijn Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Chardonnay en Pinot Noir, en sommige producenten gebruiken ook een reeks andere druivensoorten, zoals Auxerrois en Gewürztraminer.

Het productieproces van Luxemburgse mousserende wijn volgt typisch de traditionele methode van secundaire gisting op fles, vergelijkbaar met Champagne. De wijn wordt gemaakt door eerst een stille wijn te produceren, die vervolgens wordt gebotteld met een mengsel van gist en suiker om een tweede gisting te ondergaan. Dit proces creëert koolstofdioxide en geeft de wijn zijn bubbels.

Na de gisting rijpt de wijn gedurende een bepaalde periode, meestal enkele maanden of zelfs jaren, op zijn droesem om zijn smaken en aroma's te ontwikkelen. De wijn kan in verschillende stijlen worden geproduceerd, van droog tot zoet, en kan wit of rosé van kleur zijn.

Luxemburgse mousserende wijn wordt vaak gedronken als aperitief en past goed bij een scala aan gerechten, waaronder vis, zeevruchten en lichte hapjes.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst