Nittardi

Nittardi

Nittardi

Nittardi is een wijnmakerij in het hart van Toscane, Italië, met name in de Chianti Classico-regio. Het landgoed heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van de renaissancekunstenaar Michelangelo Buonarroti. Tegenwoordig produceert Nittardi wijnen van hoge kwaliteit met behulp van traditionele wijnbereidingsmethoden in combinatie met moderne technieken.

De vlaggenschipwijn van de wijnmakerij is de Nittardi Riserva Chianti Classico DOCG, die is gemaakt met een mix van Sangiovese, Canaiolo en andere rode druivensoorten. Deze wijn rijpt 18 maanden in Franse eikenhouten vaten, waardoor het een complex smaakprofiel krijgt met tonen van kersen, bramen, tabak en kruiden. Nittardi produceert ook andere Chianti Classico-wijnen, evenals een Super Toscaanse blend genaamd Ad Astra, gemaakt met Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Naast de wijnproductie staat Nittardi ook bekend om zijn toewijding aan de kunsten. Het wijnhuis heeft een lange traditie om hedendaagse kunstenaars de opdracht te geven om de etiketten voor hun wijnen te ontwerpen, wat in de loop der jaren heeft geleid tot een unieke en creatieve collectie etiketten. Nittardi organiseert ook een residentieprogramma voor kunstenaars, waarbij internationale kunstenaars worden uitgenodigd om kunst te komen maken die is geïnspireerd op de wijnmakerij en het omliggende Toscaanse landschap.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst