Nittardi

Nittardi

Nittardi

In de 16e eeuw behoorde het enorme landgoed toe aan de renaissancekunstenaar Michelangelo Buonarroti die in 1549, terwijl hij de Sixtijnse Kapel voltooide, aan zijn neef Lionardo schreef: "Ik heb liever twee vaten wijn dan acht overhemden." Bij diezelfde gelegenheid stuurde Michelangelo ook Nittardi-wijn naar Rome als een "echt geschenk aan paus Paolo III". Vandaag de dag worden, ter ere van die traditie, elk jaar de eerste flessen Nectar Dei, de topwijn uit de Maremma-wijngaarden, aan de paus overhandigd.

Door de eeuwen heen veranderde het pand vaak van eigenaar, totdat het in 1981 werd overgenomen door de Frankfurter uitgever en kunstgaleriehouder Peter Femfert en zijn vrouw Stefania Canali, een historicus uit Venetië. Stefania en Peter hebben Nittardi stap voor stap en met liefde en zorg gerestaureerd. De wijngaarden werden opnieuw aangeplant en in 1992 werd de oude vatkamer vervangen door een moderne kelder.

In de Maremma, vlakbij de kust in het zuiden van Toscane, is in 1999 een prachtig stuk grond aangekocht. Sindsdien is er 20 hectare beplant met lokale en internationale druivenrassen.

Hier worden Ad Astra en Nectar Dei, de Super Tuscans van Nittardi, geproduceerd. In 2012 werd de Maremma ook de geboorteplaats van Nittardi's eerste witte wijn: BEN, een 100% Vermentino wijn.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst