Quinta do Vallado

Quinta do Vallado

Quinta do Vallado

Quinta do Vallado is een prestigieus wijnhuis in de Douro-vallei van Portugal, bekend om zijn productie van hoogwaardige port- en tafelwijnen. Het landgoed heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw toen het werd opgericht door de legendarische Portugese wijnmaker Dona Antónia Adelaide Ferreira. Tegenwoordig wordt het gerund door haar nakomelingen, die haar nalatenschap van uitmuntendheid in het maken van wijn hebben voortgezet.

De wijngaarden van de wijnmakerij liggen op steile hellingen met uitzicht op de rivier de Douro, waar ze profiteren van het unieke microklimaat en terroir van de regio. De wijnstokken zijn geplant in leistenen bodems en worden beheerd met behulp van traditionele methoden, zoals handmatig oogsten en voettrappen in lagares (open stenen tanks) om de druivensap te extraheren.

Quinta do Vallado produceert een scala aan wijnen, waaronder wit, rood en rosé, evenals een verscheidenheid aan portwijnen. Hun witte wijnen worden voornamelijk gemaakt van de inheemse druivensoorten uit de regio, zoals Rabigato, Viosinho en Gouveio. Deze wijnen staan bekend om hun frisheid, mineraliteit en citrusachtige tonen.

De rode wijnen van Quinta do Vallado worden gemaakt van traditionele druivenrassen zoals Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Sousão. De wijnen zijn doorgaans vol en complex, met intense fruitsmaken en een lange afdronk.

Naast hun tafelwijnen staat Quinta do Vallado ook bekend om haar portwijnen. Deze worden gemaakt met behulp van de traditionele methode om de wijn te versterken met cognac, waardoor het gistingsproces wordt gestopt en de natuurlijke zoetheid van de wijn behouden blijft. De portwijnen van Quinta do Vallado worden typisch gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor ze een rijke, complexe smaak krijgen.

Quinta do Vallado heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn wijnen, waaronder erkenning van prestigieuze publicaties zoals Wine Spectator en Decanter. De wijnmakerij zet zich in voor duurzame wijnbouw en heeft een reeks milieuvriendelijke praktijken geïmplementeerd om de impact op het milieu te verminderen.

Filter
Aflopend sorteren

21 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

21 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst