Brigaldara

Brigaldara

Azienda Agricola Brigaldara

Azienda Agricola Brigaldara is een wijnmakerij gelegen in het hart van de regio Valpolicella in Veneto, Italië. Het landgoed produceert wijn sinds de jaren 1920 en wordt tegenwoordig gerund door de vijfde generatie van de Brigaldara-familie.

Het wijnhuis beslaat 50 hectare, met wijngaarden in enkele van de meest prestigieuze gebieden van Valpolicella, zoals de heuvels van Marano di Valpolicella, Negrar, San Pietro in Cariano en Fumane. De wijngaarden zijn beplant met de traditionele druiven uit de regio, waaronder Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara, evenals een kleine hoeveelheid internationale variëteiten zoals Merlot en Cabernet Sauvignon.

De wijnen van Azienda Agricola Brigaldara worden gekenmerkt door hun elegantie, complexiteit en balans. Het paradepaardje van het landgoed is de Amarone della Valpolicella Classico, een rijke en volle wijn gemaakt van gedroogde druiven die drie jaar in eikenhouten vaten heeft gerijpt. Andere opmerkelijke wijnen zijn de Valpolicella Classico Superiore, de Ripasso della Valpolicella Classico Superiore en de Recioto della Valpolicella Classico, een zoete wijn gemaakt van gedroogde druiven.

Naast de productie van wijnen van hoge kwaliteit, zet Azienda Agricola Brigaldara zich ook in voor duurzame landbouwpraktijken. De wijnmakerij gebruikt verschillende technieken om de impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van bodembedekkers, natuurlijke meststoffen en geïntegreerde plaagbestrijding.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst