Beaujolais

Beaujolais

Franse Beaujolais wijnen

Beaujolais is een wijnstreek gelegen in het zuiden van de Bourgogne regio in Frankrijk. Deze regio staat vooral bekend om zijn rode wijnen gemaakt van de Gamay druivensoort. De wijngaarden van Beaujolais liggen op heuvels en hellingen die uitkijken over het omliggende landschap.

De rode wijnen van Beaujolais worden gekenmerkt door hun fruitige en lichte stijl. Ze tonen vaak levendige aroma's van rood fruit zoals kersen en aardbeien, en hebben een zachte tanninestructuur. De bekendste stijl van Beaujolais is de "Beaujolais Nouveau", een jonge wijn die elk jaar op de derde donderdag van november wordt vrijgegeven en wordt gevierd met festiviteiten.

De regio Beaujolais is verdeeld in verschillende appellaties, waaronder de "Beaujolais Villages" en de "Cru Beaujolais" wijnen, die afkomstig zijn van specifieke dorpen en wijngaarden. De "Cru Beaujolais" wijnen, zoals Morgon, Fleurie en Brouilly, worden beschouwd als meer complex en hebben de potentie om te rijpen.

Beaujolais heeft een lange geschiedenis in wijnproductie en de wijntradities van de regio gaan vele generaties terug. De lichte en frisse stijl van de wijnen maakt ze populair als zowel dagelijkse drinkwijnen als bij feestelijke gelegenheden.

De wijnmakers van Beaujolais hechten waarde aan het behouden van de traditionele methoden van wijnmaken, terwijl ze ook openstaan voor innovatie. Ze proberen de ware expressie van de Gamay druif en het terroir vast te leggen, wat resulteert in wijnen die het levendige karakter van de regio weerspiegelen. Beaujolais blijft een gewaardeerde bestemming voor liefhebbers van lichte en fruitige rode wijnen.

Filter
Aflopend sorteren

27 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
  1. -10%
    Domaine Romy Les Pierres Dorées
    Normale prijs € 11,95 Speciale prijs € 10,75
Filter
Aflopend sorteren

27 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst