Domaine de Baal

Domaine de Baal

Domaine de Baal

Libanon, een poort van Europa naar het Nabije Oosten, is trots op een geschiedenis die nauw verbonden is met wijn. Langs Irak en Armenië is Libanon sinds het zesde millennium voor Christus de bakermat van de wijnbereiding geweest met zijn eigen Bacchus-tempel (Romeinse god van de wijn), ergens in de eerste twee eeuwen van onze jaartelling. Verrijkt met de knowhow van Franse missionarissen sinds de negentiende eeuw, geniet het land van de ceder van een ideaal klimaat voor de wijnbouw. Het profiteert van sneeuw en regen in de winter, overvloedige waterbronnen en veel zon gedurende de rest van het jaar, en vooral een geweldig terroir.

Op 1200 meter hoogte, gelegen op de hellingen van de bergen van Mont-Libanon, met uitzicht op de prachtige Bekaa-vallei, bloeit het landgoed sinds de eerste plantages in 1994. In 2006, na vele jaren in Saint-Emilion te hebben doorgebracht, nam Sebastien Khoury de eigenaar en wijnmaker van Domaine de Baal kwam terug naar Libanon en begon de wijnmakerij te bouwen en maakte de eerste vintage van het landgoed.

De kalksteen- en kleibodem, de organische processen die we volgen en die de levenscycli van zowel de bodem als de wijngaard volledig respecteren, samen met de lage interventie in de kelder, stellen ons in staat om elk jaar fijne en elegante wijnen te produceren die dit prachtige mediterrane terroir weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst