Kellerei Bozen

Kellerei Bozen

Kellerei Bozen - Cantina Bolzano

Kellerei Bozen, ook wel bekend als Cantina Bolzano, is een wijnmakerij in de regio Alto Adige/Südtirol in Italië. Het wijnhuis werd opgericht in 1908 en is sindsdien uitgegroeid tot een vooraanstaande producent van kwaliteitswijnen in het gebied.

Kellerei Bozen zet zich sterk in voor duurzaamheid en biologische landbouwpraktijken en is lid van de Alto Adige Wine Route, een groep wijnmakerijen die de wijnen en cultuur van de regio promoten.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder witte, rode en roséwijnen, evenals mousserende wijnen. Enkele van hun meest opmerkelijke wijnen zijn de Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Lagrein en Gewürztraminer. Kellerei Bozen staat ook bekend om zijn premium single-wijngaardwijnen, zoals de Sanct Valentin-wijnlijn.

De wijnmakerij maakt gebruik van een combinatie van moderne en traditionele wijnbereidingstechnieken en legt een sterke nadruk op het unieke terroir van de regio Alto Adige. De wijngaarden van de wijnmakerij bevinden zich in verschillende delen van de regio, elk met hun eigen specifieke microklimaat en bodemtype.

3 Bichieri

De moderne Cantina Bolzano in de Italiaanse Alpen heeft een uitgebreid assortiment Italiaanse topwijnen, representatief voor de regio. Hun Lagrein-wijn wordt beschouwd als de allerbeste Lagrein-wijn uit Alto Adige. Deze wijn wint ook jaarlijks zijn 3 "Bichieri".

Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst