Kellerei Bozen

Kellerei Bozen

Kellerei Bozen - Cantina Bolzano

In 1908 besloten 30 boeren uit Grieser een wijncoöperatie op te richten. Met als doel het vinificeren en vermarkten van de autochtone Zuid-Tiroolse wijn. Na de Tweede Wereldoorlog vestigde de Gries-wijnmakerij zich met succes op de Duitse wijnmarkt met de productie van Lagrein wijnen. In 1930 sloten 18 wijnbouwers in St. Magdalena zich aan bij een wijncoöperatie voor een betere afzet van hun wijnen.

Oprichting Kellerei Bozen - Cantina Bolzano

De Bolzano wijnmakerij is opgericht in 2001 op de steile hellingen rondom Bolzano. Het is een traditionele Zuid-Tiroolse wijnmakerij.  De stijl van wijn maken is gericht op maximale expressie van de specifieke wijngaard.  De moderne Cantina Bolzano in de Italiaanse Alpen heeft een uitgebreid scala Italiaanse top wijnen, representatief voor de regio.

Witte en rode wijnen uit Alto Adige

Ze blinken uit in wit en rood. Hun Lagrein wordt wel gerekend tot de allerbeste Lagrein wijn van Alto Adige. Deze wijn wint ook jaarlijks zijn 3 "Bichieri". De witte wijnen van de Cantina Bolzano zijn de Pinot Bianco, Pinot Grigio en Gewürztraminer. Ze zijn fris, fruitig en aromatisch.

Parool van Kellerei Bozen

De stelling van Kellerei Bozen is: “Goede wijnen maken is een ambacht, het maken van goede wijnen is een kunst”. Hiermee overtuigen zij kenners en wijnliefhebbers dat kwaliteit altijd voor kwantiteit staat.

Alto Adige

Alto Adige ofwel Südtirol is een favoriete plek voor elke druivenras. Goede wijnen komen voort uit uitstekende druiven en een rijke bodem. De wijnboeren van Alto Adige weten dat de bijzonder hoge kwaliteit van de wijnen alleen op de lange duur kan worden behouden door duurzame teelt, en om die reden besluiten ze heel zorgvuldig welk druivenras op welke locatie moet worden geplant. Omdat alleen op zijn "favoriete plek" een bepaalde druivensoort zijn volledige aroma, zijn volledige kracht en zijn unieke persoonlijkheid onthult. Met milieuvriendelijke teeltmethoden in de wijngaarden, vaak met handwerk op steile terrasvormige hellingen, zorgen de wijnbouwers van Alto Adige voor de groei van hun wijndruiven. De extra inspanning loont, niet alleen voor de kwaliteit van de wijn maar ook voor de bescherming van het landschap.

Door de zogenaamde "geïntegreerde" wijnbouw te gebruiken, ondersteunen de wijnbouwers de eigen weerstand krachten van de druif, waardoor ze nuttige insecten beschermen en hun verspreiding bevorderen. Strenge beperkingen van de opbrengsten en de consistente conversie van klassieke pergola tralies naar het moderne draadframe (Guyot) hebben de kwaliteit van de wijnstokken verbeterd.

Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst