Alto Adige - Südtirol

Alto Adige - Südtirol

Alto Adige wijnen

Alto Adige, ook wel bekend als Südtirol, is een wijngebied gelegen in het meest noordelijke deel van Italië, grenzend aan Oostenrijk en Zwitserland. Vanwege de ligging in de uitlopers van de Alpen profiteert de regio van een uniek microklimaat, met koele temperaturen en aanzienlijke dagelijkse temperatuurschommelingen.

Alto Adige staat bekend om zijn witte wijnen van hoge kwaliteit, met name die gemaakt van de druivenrassen Pinot Grigio en Gewürztraminer. Pinot Grigio uit Alto Adige is typisch medium-bodied, met aroma's van peer, appel en citrus, en een knapperige, verfrissende zuurgraad. Gewürztraminer uit Alto Adige is zeer aromatisch, met smaken van lychee, roos en tropisch fruit.

De regio produceert ook uitstekende rode wijnen, waarvan de Lagrein-druivensoort de belangrijkste is. Deze wijnen zijn full-bodied, met aroma's van donker fruit, chocolade en kruiden. Ze worden vaak gerijpt in eikenhouten vaten om complexiteit en diepte toe te voegen.

Over het algemeen staan de wijnen van Alto Adige bekend om hun hoge kwaliteit en unieke karakter, met een focus op frisse zuren, heldere fruitsmaken en balans.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 72

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 72

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst