Natuur wijnen

Natuurwijn

Natuurlijke wijn is een term die wordt gebruikt om wijnen te beschrijven die worden geproduceerd met minimale tussenkomst en zonder het gebruik van synthetische chemicaliën in de wijngaard en het wijnbereidingsproces. Het concept van natuurlijke wijn is gebaseerd op het idee om met de natuur samen te werken in plaats van ertegen, en de druiven en het terroir zichzelf te laten uiten zonder de invloed van moderne wijnbereidingstechnieken.

Over het algemeen wordt natuurlijke wijn gemaakt van biologisch of biodynamisch geteelde druiven en wordt gefermenteerd met natuurlijke gisten, zonder toevoeging van commerciële gisten of andere toevoegingen. Het wijnbereidingsproces wordt vaak uitgevoerd in kleine batches, met minimale filtratie of klaring, en weinig of geen toegevoegde sulfieten.

Het resultaat is een wijn die vaak wordt omschreven als "levend" en "expressief", met een uniek karakter en smaakprofiel dat de specifieke locatie van de wijngaard en het wijnoogst weerspiegelt. Natuurlijke wijnen kunnen er ook troebel uitzien of licht bruisen door de aanwezigheid van bezinksel en natuurlijke koolzuur.

Het is echter belangrijk op te merken dat er geen officiële definitie of certificering is voor natuurlijke wijn en dat de term door verschillende producenten op verschillende manieren kan worden gebruikt. Sommige natuurlijke wijnmakers gebruiken een kleine hoeveelheid zwaveldioxide als conserveermiddel, terwijl anderen ervoor kiezen om helemaal geen toevoegingen te gebruiken. Daarom is het belangrijk om uw onderzoek te doen en wijnen te kiezen van producenten wiens wijnbereidingspraktijken aansluiten bij uw waarden en voorkeuren.

Filter
Aflopend sorteren

15 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

15 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst