Savennières

Savennières

Savennières

Savennières is een gerenommeerde wijnappellatie in de regio Pays de la Loire, gelegen aan de oevers van de rivier de Loire, ten westen van de stad Angers. Deze appellatie staat bekend om zijn voortreffelijke droge witte wijnen, hoofdzakelijk geproduceerd van de Chenin Blanc-druif. Savennières wijnen worden beschouwd als enkele van de meest karakteristieke en complexe witte wijnen uit de Loire-vallei.

De witte wijnen van Savennières worden gekenmerkt door hun droogheid, hoge zuurgraad en opmerkelijke complexiteit. Chenin Blanc brengt aroma's van rijp fruit, honing, amandelen en soms een subtiele mineraliteit in de wijnen. De terroir, met name de leisteenachtige bodems, draagt bij aan de unieke smaakprofielen.

Wat Savennières extra bijzonder maakt, is het verouderingspotentieel van de wijnen. Goed gemaakte Savennières kan met de jaren evolueren en complexiteit ontwikkelen, met smaken die zich ontvouwen en transformeren naarmate de wijn rijpt.

Savennières wordt beschouwd als een appellatie voor liefhebbers van complexe, droge witte wijnen met een uitgesproken karakter. Het is een wijnstreek die zowel gastronomisch aantrekkelijk is als een uitdaging biedt aan wijnliefhebbers die op zoek zijn naar unieke en evoluerende smaakervaringen.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst