Crystallum

Crystallum

Crystallum Wines

Crystallum is een boetiekwijnproducent in de Hemel-en-Aarde-vallei, in de buurt van Hermanus in de West-Kaap van Zuid-Afrika. Het wijnhuis is in 2007 opgericht door de broers Andrew en Peter-Allan Finlayson, die afkomstig zijn uit een lange rij wijnmakers in Zuid-Afrika. De naam "Crystallum" is geïnspireerd op de kwartskristallen die worden gevonden in de schaliebodems van de regio.

De gebroeders Finlayson richten zich op het produceren van terroirgedreven wijnen die de unieke kenmerken van de Hemel-en-Aarde-vallei laten zien. Ze werken met een reeks druivensoorten, waaronder Chardonnay, Pinot Noir, Syrah en Grenache, en hun wijnbereidingsfilosofie is gericht op minimale tussenkomst en het laten uiten van de wijngaard.

Het Crystallum-portfolio omvat een reeks wijnen, elk met hun eigen karakter en stijl. Hun Chardonnays staan bekend om hun frisheid, zuiverheid en mineraliteit, terwijl hun Pinot Noirs elegant en verfijnd zijn, met delicate fruitsmaken en een zijdezachte textuur. De Syrahs en Grenaches zijn rijk en complex, met intense smaken van zwart fruit, kruiden en peper.

Crystallum heeft talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen voor hun wijnen, zowel lokaal als internationaal, en hun wijnen zijn zeer gewild bij verzamelaars en wijnliefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst