Spaanse Cava's

Spaanse Cava's

Spaanse Cava's

Spaanse Cava is een mousserende wijn die wordt geproduceerd volgens de traditionele methode die wordt gebruikt in de Champagnestreek in Frankrijk. Hoewel Champagne uitsluitend in die regio wordt geproduceerd, kan Cava in verschillende delen van Spanje worden gemaakt, voornamelijk in de regio Penedès in Catalonië, maar ook in andere regio's zoals Valencia, Aragon, Rioja en Extremadura.

Cava wordt gemaakt van een blend van lokale druivensoorten, waaronder Macabeo, Parellada en Xarel-lo. Deze druiven worden met de hand geoogst en voorzichtig geperst om het sap te extraheren. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks om een stille wijn te produceren, die vervolgens wordt gebotteld met een mengsel van suiker en gist.

Cava kan in verschillende stijlen worden geproduceerd, van kurkdroog tot zoet, en wordt vaak genoten als aperitief of in combinatie met zeevruchten, schaaldieren of andere lichte gerechten. Het is ook een populaire keuze voor het roosteren en vieren van speciale gelegenheden.

Le Connaisseur voert een uitgebreid assortiment Spaanse Cava's zoals onder meer van de Cava huizen: Faustino, Segura Viudas, Codorniu, Azul y Garanza, Oriol Rossell, Izar-Leku, Sergi Colet en Pere Ventura.

 

Filter
Aflopend sorteren

18 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

18 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst