Dominique Cornin

Dominique Cornin

Domaine Dominique Cornin

Domaine Dominique Cornin is een wijndomein gelegen in de regio Mâconnais in de Bourgogne, Frankrijk. Het landgoed wordt al meerdere generaties gerund door de familie Cornin en wordt momenteel beheerd door de broers Dominique en Romain Cornin.

Het landgoed heeft ongeveer 16 hectare wijngaarden, voornamelijk beplant met de Chardonnay-druivensoort. De wijngaarden worden verbouwd met behulp van duurzame methoden, met de nadruk op het behoud van de gezondheid van de bodem en de natuurlijke omgeving.

De wijnbereiding bij Dominique Cornin is gebaseerd op traditionele technieken, met de nadruk op het uitdrukken van het unieke terroir van de regio Mâconnais. De druiven worden zorgvuldig gesorteerd voordat ze voorzichtig worden geperst en het sap wordt vervolgens gefermenteerd in eikenhouten vaten met behulp van natuurlijke gisten. De wijnen worden tot 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten voordat ze worden gebotteld.

De wijnen van Dominique Cornin staan bekend om hun puurheid, elegantie en expressie van terroir. Het landgoed produceert een scala aan witte wijnen, waaronder Mâcon, Pouilly-Fuissé en Saint-Véran, evenals een kleine hoeveelheid rode wijn van de Gamay-druivensoort. De wijnen zijn erkend met talloze onderscheidingen en hoge beoordelingen van wijncritici en publicaties over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst