Weinbach

Weinbach

Domaine Weinbach

Domaine Weinbach is een prestigieus familiebedrijf in Kaysersberg, Elzas, Frankrijk. Het wijnhuis is opgericht in 1612 en produceert al meer dan 400 jaar wijnen. Het wordt momenteel beheerd door Catherine Faller en haar twee dochters, Eddy en Théo.

Het landgoed omvat 27 hectare aan wijngaarden, waarvan sommige gelegen zijn in de beroemde Grand Cru-wijngaarden van Schlossberg, Furstentum en Mambourg. De wijngaarden worden verbouwd met behulp van biologische en biodynamische methoden, met een sterke focus op bodemgezondheid en biodiversiteit. Het landgoed produceert een scala aan cépagewijnen, waaronder Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris, Muscat en Sylvaner, evenals enkele melanges.

De wijnen van Domaine Weinbach staan bekend om hun puurheid, finesse en elegantie. Ze worden gefermenteerd met natuurlijke gisten en gerijpt in eikenhouten vaten, foudres of roestvrijstalen tanks, afhankelijk van de wijn. Het wijnhuis produceert zowel droge als zoete wijnen, met een bijzondere focus op de laatste. De wijnen Vendanges Tardives (late oogst) en Sélection de Grains Nobles (met botrytis aangetast) zijn bijzonder gewild en hebben de wijnmakerij een reputatie opgeleverd als een van de beste producenten van zoete wijnen in de Elzas.

Domaine Weinbach heeft in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen en wordt beschouwd als een van de topproducenten van Elzaswijnen. Hun wijnen zijn zeer gewild bij verzamelaars en wijnliefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst