Domaine La Vieille Julienne

Domaine La Vieille Julienne

Domaine de la Vieille Julienne

Domaine de la Vieille Julienne is een gerenommeerd wijnhuis in de zuidelijke Rhône-vallei in Frankrijk. Het landgoed is opgericht in 1905 en is al vier generaties in handen van dezelfde familie. Tegenwoordig wordt het landgoed beheerd door Jean-Paul Daumen, die een reputatie heeft opgebouwd als een van de meest getalenteerde wijnmakers in de regio.

Het landgoed bestaat uit 15 hectare wijnstokken, die zijn geplant op verschillende bodems, waaronder zand, klei en kalksteen. De wijngaarden bevinden zich in de appellations Châteauneuf-du-Pape en Côtes du Rhône Villages en de druiven worden verbouwd op duurzame en biologische wijze.

De wijnbereidingsfilosofie van Domaine de la Vieille Julienne is gericht op minimale tussenkomst in de wijngaard en de kelder. De druiven worden met de hand geoogst en gefermenteerd met alleen natuurlijke gisten. De wijnen worden gerijpt in eikenhouten vaten, met een minimaal gebruik van nieuw eikenhout om de puurheid van het fruit te laten doorschijnen.

Het landgoed produceert een scala aan rode en witte wijnen, waaronder Châteauneuf-du-Pape en Côtes du Rhône Villages. De wijnen staan bekend om hun elegantie, balans en complexiteit en zijn zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst