Château Miraval

Château Miraval

Château Miraval

Château Miraval is een wijndomein in het dorp Correns, in het departement Var in de Provence, Frankrijk. De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een koeler microklimaat, waardoor de druiven langzaam rijpen en hun zuurgraad behouden.

Château Miraval staat bekend om het produceren van hoogwaardige rosé wijnen die fris, knapperig en elegant zijn, met tonen van rode bessen, citrus en een subtiele minerale afdronk. Het landgoed produceert ook rode en witte wijnen, die minder bekend zijn maar ook hoog aangeschreven staan.

Château Miraval kreeg internationale aandacht in 2014 toen bekend werd dat Hollywood-acteurs Brad Pitt en Angelina Jolie het landgoed hadden gekocht. Het echtpaar heeft verschillende verbeteringen aangebracht aan de wijngaarden en wijnbereidingsfaciliteiten, waaronder het inhuren van de gerespecteerde wijnmaker Marc Perrin om toezicht te houden op de productie. Tegenwoordig is Château Miraval nog steeds een zeer gewilde wijn, zowel vanwege de kwaliteit als vanwege de associatie met de glamour van Hollywood.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst