Luciano Arduini

Luciano Arduini

Luciano Arduini

Luciano Arduini is een wijnhuis gevestigd in de regio Valpolicella in Veneto, Noordoost-Italië. Dit wijnhuis staat bekend om zijn toewijding aan ambachtelijk vakmanschap en het produceren van hoogwaardige wijnen die de kenmerken van het lokale terroir weerspiegelen.

Gelegen in het hart van Valpolicella, een gebied dat beroemd is om zijn rode wijnen zoals Amarone en Ripasso, is Luciano Arduini geworteld in een lange traditie van wijnmaken die teruggaat tot generaties. Het wijnhuis combineert traditionele wijnbouwpraktijken met moderne technieken om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren die zowel de rijkdom van het land als de passie van de wijnmaker weerspiegelen.

Luciano Arduini richt zich voornamelijk op inheemse druivensoorten die goed gedijen in het klimaat en de bodemgesteldheid van Valpolicella, zoals Corvina, Rondinella en Molinara. Deze druiven worden met zorg geteeld en met precisie verwerkt om wijnen te creëren die de unieke smaken en aroma's van de regio belichamen.

Het assortiment van Luciano Arduini omvat een verscheidenheid aan rode wijnen, waaronder Amarone della Valpolicella, Ripasso della Valpolicella, Valpolicella Classico Superiore en nog veel meer. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun complexiteit, diepte en elegantie, en zijn geschikt voor zowel alledaagse genietmomenten als bijzondere gelegenheden.

Met zijn voortdurende streven naar excellentie en passie voor het ambacht van wijnmaken blijft Luciano Arduini een gewaardeerd wijnhuis in Valpolicella en daarbuiten, en draagt het bij aan de rijke traditie van Italiaanse wijn.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst