Zuid Afrikaanse Syrah

Zuid Afrikaanse Syrah

Zuid Afrikaanse Syrah

De Zuid-Afrikaanse Syrah, in sommige regio's ook wel Shiraz genoemd, is een rode wijndruivensoort die in verschillende wijnproducerende regio's in Zuid-Afrika wordt verbouwd. Het is een van de meest aangeplante rode druivenrassen in het land, de tweede alleen voor Cabernet Sauvignon.

Syrah-druiven produceren wijnen die typisch vol zijn met gemiddelde tot hoge tannines en matige zuurgraad. Ze hebben vaak aroma's en smaken van donker fruit, zoals bramen, zwarte kersen en pruimen, evenals peper, rook en aardse tonen. Zuid-Afrikaanse Syrah kan worden gerijpt in eikenhouten vaten, die extra smaken van vanille en kruiden kunnen toevoegen.

Enkele van de beste regio's voor Syrah in Zuid-Afrika zijn Swartland, Stellenbosch en Paarl. Deze regio's bieden een scala aan terroirs, van graniet en leisteen tot zandsteen en klei, die unieke kenmerken aan de wijn kunnen geven.

Over het algemeen is Zuid-Afrikaanse Syrah een populaire keuze onder wijnliefhebbers die houden van gedurfde, smaakvolle rode wijnen met een sterk gevoel voor plaats.

Filter
Aflopend sorteren

19 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

19 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst