Goméz Cruzado

Goméz Cruzado

Bodegas y Viñedos Goméz Cruzado

Gómez Cruzado is een wijnmakerij gelegen in de historische Barrio de la Estación in Haro, in het hart van Rioja Alta in Spanje. De wijnmakerij werd in 1886 opgericht door Ángel Gómez Arnedo en werd in 1916 overgenomen door de familie Gómez Cruzado. Tegenwoordig wordt de wijnmakerij gerund door de vierde generatie van de familie en staat bekend om het produceren van hoogwaardige Rioja-wijnen die de traditionele wijnbereidingstechnieken weerspiegelen. van het gebied.

De wijngaarden van Gómez Cruzado bevinden zich in de Rioja Alta, waar de druiven worden verbouwd op bodems die rijk zijn aan kalksteen en klei. De wijnmakerij cultiveert een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Tempranillo, Garnacha, Graciano en Viura.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Gómez Cruzado Reserva. Deze wijn is gemaakt van een blend van Tempranillo, Garnacha en Graciano druiven en heeft 18 maanden gerijpt in eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn aroma's van rood fruit, vanille en kruiden, evenals zijn zachte en goed gestructureerde smaak.

Naast hun Reserva produceert Gómez Cruzado ook een reeks andere wijnen, waaronder hun Blanco, gemaakt van Viura-druiven, en hun Honourable, een wijn in beperkte oplage gemaakt van een selectie van de beste druiven uit hun wijngaarden.

Gómez Cruzado zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en ze hebben een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken. De wijnmakerij is ook gericht op het behoud van de traditionele wijnbereidingstechnieken van de Rioja-regio en het creëren van wijnen die het unieke terroir van het gebied weerspiegelen.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst