Goméz Cruzado

Goméz Cruzado

Bodegas y Viñedos Goméz Cruzado

De oorsprong van Bodegas y Viñedos Goméz Cruzado gaat terug tot 1886, toen Ángel Gómez de Arteche, een edelman verwant aan de hertog van Moctezuma de Tultengo, besloot om zijn eigen wijn te gaan maken en bottelen in Haro, in het hart van Rioja Alta. Zo ontstond een eeuwenoude kelder die aan het einde van de 19e eeuw geschiedenis zou schrijven in Haro en Rioja.

Hier wordt zeer precies wijn gemaakt, met sterk gevoel voor traditie. Ze hebben veel oog voor de specifieke eigenschappen van de verschillende terroirs, en het effect ervan op de betreffende druivensoort. Ze luisteren hierbij aandachtig naar de mensen die hun hele leven in de wijngaarden hebben gewerkt. Bij Goméz Cruzado is dus ruim baan voor de expressie van terroir in de verschillende wijnen.

Deze diepe interesse in de potentie van de wijngaarden zorgt ervoor dat de wijnen op elk niveau uitblinken; zowel de generieke Crianza als de Single Vineyard wijnen zijn elke euro meer dan waard.

Traditioneel gezien wordt Goméz Cruzado ook geroemd op de witte Rioja’s. Waar het maken van de blanco variant door veel bodega’s gezien wordt als een extraatje, is het hier een heuse traditie en is een flink deel van de productie (zo’n 25%) voor witte wijnen gereserveerd.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst