Blagny

Blagny

Bourgogne Blagny

Blagny is een kleine appellatie binnen de Bourgogne-regio in Frankrijk. Deze appellatie is vooral bekend om zijn wijnen die worden geproduceerd in de dorpen Meursault en Puligny-Montrachet.

De witte Chardonnay wijnen uit Blagny, met name die uit Puligny-Montrachet, staan bekend om hun elegantie, frisheid en complexiteit. Aroma's en smaken in deze witte wijnen kunnen variëren, maar vaak worden tonen van citrusvruchten, perzik, mineraliteit en hazelnoot opgemerkt. Rode wijnen uit Blagny kunnen variëren in stijl, met enkele die licht en fruitig zijn en andere die meer structuur en diepgang vertonen.

De terroir van Blagny kenmerkt zich door kalkrijke bodems die bijdragen aan de complexiteit van de wijnen, vooral in de witte variëteiten. De ligging op de heuvels van de Côte de Beaune draagt bij aan de karakteristieke eigenschappen van de wijnen, zoals hun frisheid en mineraliteit.

Enkele prestigieuze percelen binnen Blagny zijn bekend, zoals de Blagny La Pièce sous le Bois, die uitstekende omstandigheden biedt voor het verbouwen van de Chardonnay-druif.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst