Luciano Sandrone

Luciano Sandrone

Azienda Luciano Sandrone

Luciano Sandrone is een Italiaanse wijnmaker gevestigd in de regio Piemonte in Italië. Sandrone maakt wijn sinds de jaren 70 en hij staat bekend om zijn innovatieve benadering van wijnmaken, waaronder het gebruik van kleine Franse eikenhouten vaten en lage opbrengsten om geconcentreerde en complexe wijnen te produceren.

Sandrone produceert een scala aan wijnen, waaronder Nebbiolo, Barbera en Dolcetto. Zijn bekendste wijn is de Barolo Cannubi Boschis, gemaakt van Nebbiolo-druiven geteeld op de prestigieuze Cannubi Boschis-wijngaard in de Barolo DOCG. Deze wijn staat bekend om zijn intense aroma's van donker fruit, kruiden en leer, evenals zijn krachtige tannines en lange afdronk.

Naast zijn wijnmaken staat Sandrone ook bekend om zijn pleidooi voor duurzame landbouw en zijn inspanningen om het gebruik van pesticiden en herbiciden in zijn wijngaarden te verminderen. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het promoten van biologische en biodynamische wijnbouw in de regio Piemonte, en zijn wijnmakerij is biologisch gecertificeerd.

De wijnen van Sandrone zijn zeer gewild bij verzamelaars en wijnliefhebbers over de hele wereld, en ze hebben talloze onderscheidingen ontvangen van wijncritici en publicaties.

Voor de actuele jaargangen van de Barolo en Barbaresco wijnen stuur een email naar: info@le-connaisseur.nl

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst