Philippe le Hardi

Philippe le Hardi

Domaine du Château Philippe le Hardi

Domaine du Château Philippe le Hardi is een wijndomein in de Bourgogne in Frankrijk. Het is gevestigd in het dorp Santenay, in de Côte de Beaune. Het domein omvat bijna 100 hectare wijngaard verspreid over de Côte d’Or en de Côte Chalonnaise biedt het huis een grote diversiteit aan witte en rode wijnen.

Château Philippe le Hardi is één van de grootste wijndomeinen in Bourgogne. Het imposante kasteel in Santenay stamt uit de 9de eeuw en was gedurende een deel van de 14de eeuw in bezit van Philippe le Hardi (Philips de Stoute), Hertog van Bourgondië. Met zijn "Ordonnance de Philippe le Hardi" legde hij de basis voor de mono cépage wijnbouw in Bourgogne, waarbij alleen nog maar Pinot Noir aangeplant mocht worden voor het maken van wijn, en niet meer de Gamay.

Château Philippe le Hardi bezit 98 hectare wijngaarden verdeeld over de Côte d’Or en de Côte Chalonnaise. In totaal maken zij wijn in 14 appellaties, o.a. Mercurey, Aloxe-Corton, Santenay, Pommard en Saint-Aubin. Deze grote verspreiding over het gebied geeft een enorme diversiteit aan sub klimaatjes en bodemsamenstellingen, en daarmee de mogelijkheid om de verschillende karakters en stijlen van de Bourgogne in hun wijnen vast te leggen. Aandacht voor de omgeving en het behoud van gezonde wijngaarden staat al ruim 20 jaar centraal in de filosofie van het huis.

Het Château is Terra Vitis gecertificeerd sinds 2004 en is constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zo natuurlijk mogelijk te werken.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst