Villa Trasqua

Villa Trasqua

Villa Trasqua

Villa Trasqua is een wijnmakerij in het hart van de Chianti Classico-regio in Toscane, Italië. Het landgoed heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. Het wijnhuis ontleent zijn naam aan de 18e-eeuwse villa die in het midden van het landgoed staat, gebouwd door de groothertog van Toscane.

Villa Trasqua produceert een scala aan wijnen, waaronder Chianti Classico, Chianti Classico Riserva en Super Tuscans. De wijngaarden beslaan 60 hectare en liggen op een hoogte van 250-350 meter boven zeeniveau. De grond is een mengsel van klei en kalksteen, wat ideaal is voor de teelt van Sangiovese, de primaire druivensoort die wordt gebruikt in de Chianti Classico-wijnen.

De wijnbereidingsfilosofie bij Villa Trasqua is gebaseerd op respect voor het milieu en het terroir. De wijngaarden worden biologisch bewerkt en de druiven worden met de hand geoogst om de hoogste kwaliteit te garanderen. De wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele technieken, waaronder lange maceratieperiodes en rijping in grote eikenhouten vaten. Het resultaat zijn wijnen die elegant, evenwichtig en expressief zijn voor het terroir.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst